Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás tej

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egy bögréhez:

3 dl tej
2 ek. cukor
leheletnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot egy forralóedényben karamellizáljuk. A pirulás mértékétől függ a későbbi italunk „karaktere”. Ha erőteljesebb ízre vágyunk, pirítsuk bátran sötétebb barnára. Én világosabb kedvelem, a képem ezért ábrázol „sápadt” italt. :) Majd felöntjük tejjel. Ízesítjük vanillincukorral és egy gondolatnyi sóval. Esetleg édesítjük még ízlés szerint. Bögrébe töltjük és élvezzük.

Alternatív elkészítés

A só természetesen kihagyható. De véleményem szerint ennek is ad egy kis pluszt.
Karamellás tej

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!