Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml napraforgóolaj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
Díszítéshez:
kb. 100-150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kandírozott narancskockák
Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
kb. 14 darab amaretti keksz
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
Ha díszítés közben a tortabevonó túlságosan kihűl és megszilárdul, olvasszuk meg újra vízgőz felett!
Kedvencnek jelölöm
Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
Hozzávalók
kb. 14 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
kb. 100-150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kandírozott narancskockák
kb. 14 darab amaretti keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
Ha díszítés közben a tortabevonó túlságosan kihűl és megszilárdul, olvasszuk meg újra vízgőz felett!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?