 
                Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 14 darab
                            kb. 14 darab
                        Hozzávalók
Tésztához:
                                        1 doboz Dr. Oetker Brownies
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 100-150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kandírozott narancskockák
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 14 darab amaretti keksz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.  
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
                            A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
                                    Ha díszítés közben a tortabevonó túlságosan kihűl és megszilárdul, olvasszuk meg újra vízgőz felett!
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
Hozzávalók
kb. 14 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
                                        kb. 100-150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kandírozott narancskockák
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        kb. 14 darab amaretti keksz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.  
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
                            A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
                                    Ha díszítés közben a tortabevonó túlságosan kihűl és megszilárdul, olvasszuk meg újra vízgőz felett!
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?