Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kétszínű meggyes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kétszínű meggyes

250 g Rama margarin
250 g cukor
4 db tojás
2 ek vanília aroma
250 g liszt (a fele rétesliszt)
1 dl tej
1 csipet só
300 g meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, a kimagozott meggyet lecsepegtetjük.

Elkészítés

Tészta elkészítése: A felolvasztott vajat habosra verjük a cukorral. A tojásokat villával összekeverjük és a vanília aromával együtt kis adagokban a habos vajhoz adjuk. A lisztet átszitáljuk és a sütőporral együtt a tojásos masszába szórjuk, egy csipet sóval és a tejjel simára keverjük. A kész masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.
Sütés: A kakaós masszát elterítjük a tepsi alján, rászórjuk a meggyet, beterítjük a fehér masszával. A végén a kétféle tésztát egy kanállal óvatosan, hullámosan keverjük meg. A 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, akkor van kész, ha a tésztába szúrt tű száraz, nem ragad rá a tészta.

Tárolás

Nem kell tárolni, mert azonnal elfogy.
Kétszínű meggyes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!