Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis habcsók fák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

135 g búzaliszt
75 g hideg vaj vagy margarin
40 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Narancskompóthoz:

3 darab narancs
1 evőkanál cukor
8 darab kardamommag
3 darab csillagánizs

Habcsók-fenyőkhöz:

3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
zöld ételszínezék
tetszés szerint Dr. Oetker Dekorok

Krémhez:

175 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
½ kávéskanál őrölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kicsit átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tekerve legalább 30 percre hideg helyre tesszük.

A narancskompóthoz a narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy ne maradjon rajta a fehér héja. Kivesszük a gerezdeket, és kinyomjuk belőlük a levet (kb. 130 ml). A cukrot és a tortazselét kis edényben összekeverjük, majd a narancslével, a kardamommal és a csillagánizzsal simára keverjük. Keverés közben a legmagasabb hőfokon felforraljuk, és 30 másodpercig főni hagyjuk. Óvatosan belekeverjük a narancsgerezdeket. Lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük.

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén belisztezett munkafelületen kb. 0,3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket (kb. 4 cm ø) szúrunk ki belőle. A tepsibe tesszük, és a sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük és a tésztát hűlni hagyjuk, a sütő hőfokot lejjebb vesszük.

Alsó- és felső sütés: kb. 70 °C (előmelegítve)

A habcsók fenyőkhöz a tojásfehérjét és a sót tálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot. További 5 percig keverjük, míg a cukor fel nem olvadt, és vastag, krémes tojáshab nem keletkezett. Belekeverjük a citromsavat és a zöld ételszínezéket. A tojáshabot csillagcsöves habzsákba töltjük, és fenyőket (kb. 4 cm ø, előtte esetleg kör alakú kinyomóval előrajzolhatjuk a mintát a sütőpapírra) nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dekorcukorral díszítjük majd a sütő középső részében kb. 3 órát hagyjuk száradni.

A krémhez a vajat vagy margarint, a porcukrot és a kardamomot konyhai robotgéppel (habverő) világos színű krémmé felverjük. A krémet simacsöves habzsákba töltjük.

A kardamomot és a csillagánizst eltávolítjuk a narancskompótból. Minden tésztatallérra nyomunk egy kevés krémet, majd elosztjuk rajta a narancskompótot, és rátesszük a fenyőfát. Azonnal tálaljuk vagy maximum 1 órára hideg helyre tesszük.

Tipp:

A fenyőfák színét tetszés szerint variálhatjuk. Akár aranyszínű, rózsaszínű vagy éppen egyszerű fehér fákat készítünk, mindenképpen karácsonyi látványt nyújtanak az asztalon.
Kis habcsók fák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!