Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis habcsók fák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

135 g búzaliszt
75 g hideg vaj vagy margarin
40 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Narancskompóthoz:

3 darab narancs
1 evőkanál cukor
8 darab kardamommag
3 darab csillagánizs

Habcsók-fenyőkhöz:

3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
zöld ételszínezék
tetszés szerint Dr. Oetker Dekorok

Krémhez:

175 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
½ kávéskanál őrölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kicsit átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tekerve legalább 30 percre hideg helyre tesszük.

A narancskompóthoz a narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy ne maradjon rajta a fehér héja. Kivesszük a gerezdeket, és kinyomjuk belőlük a levet (kb. 130 ml). A cukrot és a tortazselét kis edényben összekeverjük, majd a narancslével, a kardamommal és a csillagánizzsal simára keverjük. Keverés közben a legmagasabb hőfokon felforraljuk, és 30 másodpercig főni hagyjuk. Óvatosan belekeverjük a narancsgerezdeket. Lehúzzuk a tűzhelyről, és félretesszük.

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén belisztezett munkafelületen kb. 0,3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket (kb. 4 cm ø) szúrunk ki belőle. A tepsibe tesszük, és a sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük és a tésztát hűlni hagyjuk, a sütő hőfokot lejjebb vesszük.

Alsó- és felső sütés: kb. 70 °C (előmelegítve)

A habcsók fenyőkhöz a tojásfehérjét és a sót tálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot. További 5 percig keverjük, míg a cukor fel nem olvadt, és vastag, krémes tojáshab nem keletkezett. Belekeverjük a citromsavat és a zöld ételszínezéket. A tojáshabot csillagcsöves habzsákba töltjük, és fenyőket (kb. 4 cm ø, előtte esetleg kör alakú kinyomóval előrajzolhatjuk a mintát a sütőpapírra) nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Dekorcukorral díszítjük majd a sütő középső részében kb. 3 órát hagyjuk száradni.

A krémhez a vajat vagy margarint, a porcukrot és a kardamomot konyhai robotgéppel (habverő) világos színű krémmé felverjük. A krémet simacsöves habzsákba töltjük.

A kardamomot és a csillagánizst eltávolítjuk a narancskompótból. Minden tésztatallérra nyomunk egy kevés krémet, majd elosztjuk rajta a narancskompótot, és rátesszük a fenyőfát. Azonnal tálaljuk vagy maximum 1 órára hideg helyre tesszük.

Tipp:

A fenyőfák színét tetszés szerint variálhatjuk. Akár aranyszínű, rózsaszínű vagy éppen egyszerű fehér fákat készítünk, mindenképpen karácsonyi látványt nyújtanak az asztalon.
A Kis habcsók fák receptje 20-22 aprósütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!