![Ízletes mézeskalács](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31336/izletes-mezeskalacs-14399.jpg)
Ízletes mézeskalács
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
![Ízletes mézeskalács](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31336/izletes-mezeskalacs-14399.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?