
Ízletes mézeskalács



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.


Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?