Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?