Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kólás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
1,2 dl kóla
20 dkg liszt

Krém:

2 tojássárgája
7 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj

Máz:

3 dl kóla
5 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikavarjuk a kolával, cukorral és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és belekavarjuk a habba.Közepes hőmérsékletű lerben ( sütőben) megsütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a porcukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrűre főzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és kihűtjük
Hozzáadjuk a nagyon puha vajat. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. A mázhoz a kólában, cukorral megfőzzük a pudingot és még langyosan a krémre kenjük.
Pár órára a hűtőben tarjuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a KISKEGYED folyóíratban találtam. Nagyon finom. Én a tésztát rumos cukorsziruppal is meglocsoltam.
Kólás szelet Kólás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!