Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusztekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet Kókusztekercs

Kekszmasszához:

250 g darált háztartási keksz
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
60 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 180 ml hideg tej

Krémhez:

120 g lágy vaj
60 g porcukor
40 g kókuszreszelék

Elkészítés

A Kókusztekercs elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Kekszmassza:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.

Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot is tehetünk a krémbe.
Kókusztekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!