
Kókusztekercs



Hozzávalók
Kekszmasszához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Kókusztekercs
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kekszmasszához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?