Kókusztekercs
Hozzávalók
Kekszmasszához:
                                        250 g darált háztartási keksz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 180 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        120 g lágy vaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g kókuszreszelék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Kekszmassza:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
                            A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
                                    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot is tehetünk a krémbe.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Kókusztekercs
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kekszmasszához:
                                        250 g darált háztartási keksz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 180 ml hideg tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        120 g lágy vaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g kókuszreszelék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Kekszmassza:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
                            A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
                                    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot is tehetünk a krémbe.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?