Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körte torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

480 g körtebefőtt (lecsöpögtetett súly)
25 g cukor
200 ml tej
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Habfixáló

Díszítéshez:

csokoládéöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőpapírt helyezzük a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát simítsuk el a kapcsos tortaformában. A formát tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaforma karikáját oldjuk meg és vegyük le. A tortalapot borítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. A tortaforma alját vegyük le, és hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni.

Vegyük le a sütéshez használt sütőpapírt. Helyezzük egy tortapapírt egy tortatálra, majd helyezzünk köré egy tortakarikát.

Töltelék:
A körtét a szűrőn lecsepegtetjük, a lecsöpögő folyadékot felfogjuk és 200 ml-t kimérünk. Egy körtét félreteszünk. A többi körtét legyező alakban bevágjuk és a tortalapon elosztjuk.

A pudingport cukorral összekeverjük. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a körtefolyadékkal felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kevert pudingport. A pudingot keverés közben további 1 percig főzzük. A még forró pudingot a körtékre öntjük, és fóliával letakarjuk, hogy a puding ne képezzen bőrréteget. Hagyjuk kihűlni.

Vegyük le a fóliát. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre, majd kenjük a puding tetejére. A maradék körtét vágjuk kockákra, és szórjuk a tejszín tetejére. A tortát tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Vegyük le és távolítsuk el a tortakarikát, majd tetszés szerint díszítsük a tortát csokoládéöntettel.

Tipp:

A torta friss körtével is elkészíthető. Ebben az esetben a friss körtét kevés vízben pároljuk, al dente állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Körte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!