Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-karamellás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
2 darab tojás (M-es)
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mogyorós karamellhez:

200 g cukor
200 ml habtejszín (szobahőmérsékletű)
200 g pörkölt, sózott földimogyorómagok
50 g krémes mogyoróvaj

Fehér karamellhez:

300 g fehér csokoládé
400 g édesített sűrített tej

Mázhoz és a díszítéshez:

4 – 5 darab mogyorós-karamellás csokidarab, pl. Mini-Snickers® (75-100 g)
kb. 50 g földimogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton, rövid időnként keverjük bele. Simítsuk el a tésztát a formába és helyezzük a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.

Helyezzük az alapot egy tortatálra, és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét vagy egy tortakarikát.

Mogyorós karamell:
Olvasszuk fel a cukrot egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, és hagyjuk karamellizálódni, keverés nélkül. Adjuk hozzá a habtejszínt, és kevergetve főzzük, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a mogyorót és a mogyoróvajat, és időnként megkeverve főzzük, amíg sűrű karamell nem lesz (ez kb. 5 percig tart). Még forrón kenjük a mogyorós karamellt az alapra.

Fehér karamell:
Aprítsuk kis darabokra a fehércsokoládét. Melegítsük fel a sűrített tejet és a vaníliás cukrot egy serpenyőben, de ne hagyjuk felforrni. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a fehércsokoládét és keverés közben olvasszuk fel. A mogyorós karamellára kenjük rá a fehérkaramellt, és tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Olvassza fel a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint. Vágjuk a Snickers®-t tetszés szerinti darabokra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma vagy tortakarika szélét, és fedjük be a tortát az olvasztott tortabevonóval úgy, hogy az oldalán kissé lecsepegjen. A tetejére tegyük Snickers® darabokat és szórjuk meg mogyoróval, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

A torta akár 3 nappal korábban is elkészíthető.
Mogyorós-karamellás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!