Krémes túrótorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
10 lap Dr. Oetker Lapzselatin
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
100 ml citromlé
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g zsírszegény túró
250 g félzsíros túró
Szóráshoz:
kb. 20 g porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
Tippek:
A torta még finomabb lesz, ha 1 doboz mandarint (175 g lecsepegtetve) szitán jól lecsepegtetünk, majd spatulával a túrókeverékhez keverjük.
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
Kedvencnek jelölöm
Krémes túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
10 lap Dr. Oetker Lapzselatin
400 ml hideg habtejszín
100 ml citromlé
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g zsírszegény túró
250 g félzsíros túró
Szóráshoz:
kb. 20 g porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen rövid ideig keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, majd vágjuk át egyszer vízszintesen.
Krém:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. A citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot jól keverjük össze a túróval. Oldjuk fel a zselatint a csomagolási utasítás szerint, először keverjük el a túrókeverék kb. 4 evőkanáljával, majd keverjük a maradék túrókeverékhez. A tejszínt forgassuk bele a túrókeverékbe. Béleljük ki sütőpapírral a tortaformát, vagy helyezzünk egy tortakarikát az alsó tortaalap köré, öntsük bele a túrókeveréket, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a felső tortalapot a töltelék tetejére, kissé nyomkodjuk meg, és tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét vagy a tortakarikát. Szórjuk meg a tortát porcukorral.
Tippek:
A torta még finomabb lesz, ha 1 doboz mandarint (175 g lecsepegtetve) szitán jól lecsepegtetünk, majd spatulával a túrókeverékhez keverjük.
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
A mandarinos túrókrémes torta töltelékéhez 100 ml citromlé helyett használjon 100 ml narancslevet, citromhéj helyett pedig 1 evőkanál citromlevet és 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéjat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?