
Vakondtúrás muffin



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a muffin tetejét levágjuk, a levágott sapkákat egy keverőedényben jól összemorzsoljuk.
A tejszínt a zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a vanillincukrot, és a narancsdarabokat. A krémet a muffinokon egyenletesen elosztjuk, a krémet a tésztamorzsával befedjük. Tálalásig a süteményt hűtőszekrénybe helyezzük.


Vakondtúrás muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a muffin tetejét levágjuk, a levágott sapkákat egy keverőedényben jól összemorzsoljuk.
A tejszínt a zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a vanillincukrot, és a narancsdarabokat. A krémet a muffinokon egyenletesen elosztjuk, a krémet a tésztamorzsával befedjük. Tálalásig a süteményt hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?