Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricadarás prósza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 ml tej
250 g kukoricadara
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
330 g (1 nagy doboz) kefir
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tálaláshoz:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.

Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.

A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A tésztába 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kukoricadarás prósza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!