Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricadarás prósza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 ml tej
250 g kukoricadara
3 darab tojás (M-es)
150 g cukor
330 g (1 nagy doboz) kefir
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tálaláshoz:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tejet egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverjük benne a kukoricadarát. Lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk, hogy a kukoricadara megszívja magát.

Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat is.

A pihentetett darához konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tojássárgájás keveréket, majd a kefirt és a sütőport. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő 2. felében a süteményt alufóliával letakarjuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A tésztába 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Kukoricadarás prósza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!