Narancszselé keserűlikőrrel
Hozzávalók
500 ml frissen facsart narancslé
200 ml Prosecco
100 ml keserűlikőr, pl. Aperol®
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Facsarjuk ki a narancsokat, és mérjünk ki 500 ml levet. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a narancslevet, a Proseccót és az Aperol®-t a dzsemfixet és a cukrot egy nagy lábosban. Forraljuk fel az egészet állandóan kevergetve, és forrás után főzzük legalább 3 percig. Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Tipp:
A zselé 100 %-os narancslével is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Narancszselé keserűlikőrrel
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
500 ml frissen facsart narancslé
200 ml Prosecco
100 ml keserűlikőr, pl. Aperol®
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Facsarjuk ki a narancsokat, és mérjünk ki 500 ml levet. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a narancslevet, a Proseccót és az Aperol®-t a dzsemfixet és a cukrot egy nagy lábosban. Forraljuk fel az egészet állandóan kevergetve, és forrás után főzzük legalább 3 percig. Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Tipp:
A zselé 100 %-os narancslével is elkészíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?