
Linzi karácsonyi sütemény



Hozzávalók
A tésztához:
A bevonathoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: kb. 160°C ( (előmelegítve))
A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.
Bevonat:
A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: 40- 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mandula helyett diót, mogyorót, pisztáciát is használhatunk a sütemény díszítéséhez.


Linzi karácsonyi sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
A tésztához:
A bevonathoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: kb. 160°C ( (előmelegítve))
A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.
Bevonat:
A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: 40- 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mandula helyett diót, mogyorót, pisztáciát is használhatunk a sütemény díszítéséhez.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?