Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzi karácsonyi sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

150 g darált mandula
225 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 db tojás (M-es méret)
150 g Rama Vajas íz (puha)
1 csipet só

A bevonathoz:

400 g szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Linzi karácsonyi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: kb. 160°C ( (előmelegítve))

A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.

Bevonat:
A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: 40- 45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Linzi karácsonyi sütemény süteményt tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Mandula helyett diót, mogyorót, pisztáciát is használhatunk a sütemény díszítéséhez.
Linzi karácsonyi sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!