Toszkánai narancstorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Toszkánai narancstorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?