Toszkánai narancstorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
1 db kezeletlen narancs
200 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g mandulaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
100 ml olívaolaj
120 ml tej
230 g nádcukor
3 db tojás (M-es)
Töltelékhez:
80 ml frissen facsart narancslé
kb. 125 g narancslekvár
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Kedvencnek jelölöm
Toszkánai narancstorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
1 db kezeletlen narancs
200 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g mandulaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
100 ml olívaolaj
120 ml tej
230 g nádcukor
3 db tojás (M-es)
Töltelékhez:
80 ml frissen facsart narancslé
kb. 125 g narancslekvár
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.
Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?