Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Toszkánai narancstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

1 db kezeletlen narancs
200 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g mandulaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
100 ml olívaolaj
120 ml tej
230 g nádcukor
3 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

80 ml frissen facsart narancslé
kb. 125 g narancslekvár

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.

Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Toszkánai narancstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!