Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Toszkánai narancstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

1 db kezeletlen narancs
200 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g mandulaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
100 ml olívaolaj
120 ml tej
230 g nádcukor
3 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

80 ml frissen facsart narancslé
kb. 125 g narancslekvár

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságát!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a tortaforma alján, egy süteményrácson kihűlni.

Töltelék:
Fordítsuk meg a tortát, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk vízszintesen ketté. Az alsó réteget tegyük egy tányérra. A vágott felületen lévő mindkét alapot áztassuk meg a narancslével. Az alsó réteget kenjük meg a lekvárral, majd helyezzük rá a felső réteget. Tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe, vagy hagyjuk állni egy éjszakán át.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Toszkánai narancstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!