Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel
Hozzávalók
Gombóchoz:
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Forgatáshoz:
kb. 50 g darált mák
1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Öntethez:
300 g szilva
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
késhegynyi őrölt fahéj
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót szitán áttörjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:
Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk a gombócokat.
Kedvencnek jelölöm
Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor
Forgatáshoz:
kb. 50 g darált mák
1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Öntethez:
300 g szilva
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt fahéj
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót szitán áttörjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:
Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk a gombócokat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?