Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor

Forgatáshoz:

kb. 50 g darált mák
1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Öntethez:

300 g szilva
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt fahéj
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.

Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.

Tipp:

Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk a gombócokat.
Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!