
Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel



Hozzávalók
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:


Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?