Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor

Forgatáshoz:

kb. 50 g darált mák
1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Öntethez:

300 g szilva
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt fahéj
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és a lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.

Öntet:
A szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és mártás állagúra sűrítjük az öntetet. A gombócok mellé tálaljuk.

Tipp:

Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk a gombócokat.
Mákos túrógombóc gyümölcsöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!