Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
140 g búzadara
50 g cukor

Töltelékhez:

kb. 14 szem eper (kisebb)

Forgatáshoz:

40 g vaj vagy margarin
kb. 120 g zsemlemorzsa

Öntethez:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük. Az epreket megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.

Tipp:

A gombócok melegen és hidegen is fogyaszthatók.
Az Epres túrógombóc porcukorral, fahéjjal megszórva, vagy gyümölcs/csokoládéöntettel tálalható desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!