Epres túrógombóc
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:
Epres túrógombóc
Hozzávalók
kb. 14 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?