
Epres túrógombóc



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:


Epres túrógombóc
Hozzávalók
kb. 14 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?