Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
140 g búzadara
50 g cukor

Töltelékhez:

kb. 14 szem eper (kisebb)

Forgatáshoz:

40 g vaj vagy margarin
kb. 120 g zsemlemorzsa

Öntethez:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük. Az epreket megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.

Tipp:

A gombócok melegen és hidegen is fogyaszthatók.
Az Epres túrógombóc porcukorral, fahéjjal megszórva, vagy gyümölcs/csokoládéöntettel tálalható desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!