Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás panna cotta tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Panna cotta krémhez:

600 ml hideg habtejszín
60 g cukor

Málnatöltelékhez:

300 g fagyasztott málna
1 evőkanál cukor

Piskótatésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

2-3 evőkanál málnalekvár
porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

Panna cotta krém:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, közepét kikaparjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 300 ml tejszínt és a cukrot, felforraljuk, majd időnként megkeverve 4 percen át főzzük. A lábast lehúzzuk a tűzről, a zselatint kissé kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a tejszínes keverékben. Az egészet egy finom lyukú szűrőn keresztül keverőtálba töltjük, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

Málnatöltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. Kb. 16 szem málnát a dekorációhoz újra visszafagyasztunk, a többit a cukorral egy kis lábasban felfőzzük. Amikor a málna megpuhult, a lábast lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint kevergetve hozzáadjuk, majd finom szűrön keresztül egy tálba szűrjük úgy, hogy az összes mag a szűrőben maradjon. A tölteléket a hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

A sütőlemezt zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírt helyezünk rá. A papírt a lemez nyitott oldalánál behajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11 perc

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

Panna cotta krém:
A maradék 300 ml tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a főzött tejszínes krém a zselatin hatására szilárdulni kezd, a tejszínhabot hozzáforgatjuk. A krémet a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk.

Málnatöltelék:
A málnás masszát egy kis fagyasztótasakba töltjük, a zacskó egyik sarkát levágjuk, és egymástól kb. 3 cm-re csíkokat nyomunk belőle a panna cotta krémre. A krémet hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd feltekerjük a tekercset, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A tekercset tálalás előtt simára kevert lekvárral meglocsoljuk. A fagyasztott málnát összemorzsoljuk, rászórjuk. Végezetül porcukorral is megszórjuk.

Tippek:

A tekercset már előző nap is elkészíthetjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tehetjük.

A kész piskóta lefagyasztható.
Málnás panna cotta tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!