Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás panna cotta tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Panna cotta krémhez:

600 ml hideg habtejszín
60 g cukor

Málnatöltelékhez:

300 g fagyasztott málna
1 evőkanál cukor

Piskótatésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

2-3 evőkanál málnalekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Panna cotta krém:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, közepét kikaparjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 300 ml tejszínt és a cukrot, felforraljuk, majd időnként megkeverve 4 percen át főzzük. A lábast lehúzzuk a tűzről, a zselatint kissé kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a tejszínes keverékben. Az egészet egy finom lyukú szűrőn keresztül keverőtálba töltjük, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

Málnatöltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. Kb. 16 szem málnát a dekorációhoz újra visszafagyasztunk, a többit a cukorral egy kis lábasban felfőzzük. Amikor a málna megpuhult, a lábast lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint kevergetve hozzáadjuk, majd finom szűrön keresztül egy tálba szűrjük úgy, hogy az összes mag a szűrőben maradjon. A tölteléket a hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

A sütőlemezt zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírt helyezünk rá. A papírt a lemez nyitott oldalánál behajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

Panna cotta krém:
A maradék 300 ml tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a főzött tejszínes krém a zselatin hatására szilárdulni kezd, a tejszínhabot hozzáforgatjuk. A krémet a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk.

Málnatöltelék:
A málnás masszát egy kis fagyasztótasakba töltjük, a zacskó egyik sarkát levágjuk, és egymástól kb. 3 cm-re csíkokat nyomunk belőle a panna cotta krémre. A krémet hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd feltekerjük a tekercset, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A tekercset tálalás előtt simára kevert lekvárral meglocsoljuk. A fagyasztott málnát összemorzsoljuk, rászórjuk. Végezetül porcukorral is megszórjuk.

Tippek:

A tekercset már előző nap is elkészíthetjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tehetjük.
A kész piskóta lefagyasztható.
Málnás panna cotta tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!