Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás panna cotta tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Panna cotta krémhez:

600 ml hideg habtejszín
60 g cukor

Málnatöltelékhez:

300 g fagyasztott málna
1 evőkanál cukor

Piskótatésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

2-3 evőkanál málnalekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Panna cotta krém:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, közepét kikaparjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 300 ml tejszínt és a cukrot, felforraljuk, majd időnként megkeverve 4 percen át főzzük. A lábast lehúzzuk a tűzről, a zselatint kissé kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a tejszínes keverékben. Az egészet egy finom lyukú szűrőn keresztül keverőtálba töltjük, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

Málnatöltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. Kb. 16 szem málnát a dekorációhoz újra visszafagyasztunk, a többit a cukorral egy kis lábasban felfőzzük. Amikor a málna megpuhult, a lábast lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott zselatint kevergetve hozzáadjuk, majd finom szűrön keresztül egy tálba szűrjük úgy, hogy az összes mag a szűrőben maradjon. A tölteléket a hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

A sütőlemezt zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírt helyezünk rá. A papírt a lemez nyitott oldalánál behajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

Panna cotta krém:
A maradék 300 ml tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a főzött tejszínes krém a zselatin hatására szilárdulni kezd, a tejszínhabot hozzáforgatjuk. A krémet a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk.

Málnatöltelék:
A málnás masszát egy kis fagyasztótasakba töltjük, a zacskó egyik sarkát levágjuk, és egymástól kb. 3 cm-re csíkokat nyomunk belőle a panna cotta krémre. A krémet hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd feltekerjük a tekercset, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A tekercset tálalás előtt simára kevert lekvárral meglocsoljuk. A fagyasztott málnát összemorzsoljuk, rászórjuk. Végezetül porcukorral is megszórjuk.

Tippek:

A tekercset már előző nap is elkészíthetjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tehetjük.
A kész piskóta lefagyasztható.
Málnás panna cotta tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!