Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás karikák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g mandula (apróra vágva)
125 g búzaliszt
75 g Rama vajas íz
50 g cukor
1 darab tojásfehérje (közepes méretű)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej

Díszítéshez:

25 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (1/4 tasak)
25 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandulás karikák hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Az apróra vágott mandulát egy teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandula felét, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra elnyújtjuk, majd a tésztát először egy kb. 6 cm átmérőjű, közepét pedig egy kb. 2,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A karikákat az előkészített tepsibe helyezzük.

A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és a karikákat megkenjük. A maradék mandulával megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A Mandulás karikák díszítéséhez a tortabevonót forró vízbe állítva megolvasztjuk, a tasak sarkát picit kivágjuk és a karikákat ízlés szerint bevonjuk, vagy díszítjük, és színes dekorcukorral megszórjuk.

Tippek:

A Mandulás karikák jól záródó fémdobozban a sütemény akár 2 hétig is tárolhatók.
Kiszúróformaként akár egy csészét vagy poharat is használhatunk.
A Mandulás karikák könnyne elkészíthető, dekorációnak is alkalmas finom, édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!