
Ajándékdoboztorta szalaggal



Hozzávalók
2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Fondanthoz és -díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, narancshéjjat, narancslevet, fahéjjat és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.
Töltelék:
A krémhez a narancslevet, a narancshéjjat, a porcukrot, a habfixálót és a fahéjat összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Amikor a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukros keveréket, és keményre felverjük. Végül az ételszínezékkel a megfelelő színűre színezzük.
Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.
Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk és már eloldódtak a cukorszemcsék. A tortát a krémmel bekenjük, és hideg helyre tesszük.
Díszítés:
A fondant-ot ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük és addig gyúrjuk a keményítővel megszórt felületen, míg egyöntetű színt nem kapunk. Egyenletesen elnyújtjuk (kb. Ø 40 cm) és a tortát befedjük vele, majd fondant simítóval elsimítjuk. A felesleges fondant-ot a torta aljáról levágjuk. A félretett piros marcipánt kinyújtjuk és két csíkot vágunk belőle (kb. 40 x 3 cm). Ezeket a torta oldalára ráragasztjuk ajándékszalagként, szükség esetén egy kevés vízzel. A maradék marcipánt ismét kinyújtjuk és kivágunk két szalagot (kb. 18 x 3 cm), s egy pár domborulattal a torta tetejére ragasztjuk. Végül az előkészített, megszáradt masnit is rátesszük.
Tippek:
Aki nem szereti a marcipánt, elkészítheti a teljes díszítést fondantból is.


Ajándékdoboztorta szalaggal
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm
Tésztához:
Töltelékhez:
Fondanthoz és -díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, narancshéjjat, narancslevet, fahéjjat és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.
Töltelék:
A krémhez a narancslevet, a narancshéjjat, a porcukrot, a habfixálót és a fahéjat összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Amikor a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukros keveréket, és keményre felverjük. Végül az ételszínezékkel a megfelelő színűre színezzük.
Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.
Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk és már eloldódtak a cukorszemcsék. A tortát a krémmel bekenjük, és hideg helyre tesszük.
Díszítés:
A fondant-ot ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük és addig gyúrjuk a keményítővel megszórt felületen, míg egyöntetű színt nem kapunk. Egyenletesen elnyújtjuk (kb. Ø 40 cm) és a tortát befedjük vele, majd fondant simítóval elsimítjuk. A felesleges fondant-ot a torta aljáról levágjuk. A félretett piros marcipánt kinyújtjuk és két csíkot vágunk belőle (kb. 40 x 3 cm). Ezeket a torta oldalára ráragasztjuk ajándékszalagként, szükség esetén egy kevés vízzel. A maradék marcipánt ismét kinyújtjuk és kivágunk két szalagot (kb. 18 x 3 cm), s egy pár domborulattal a torta tetejére ragasztjuk. Végül az előkészített, megszáradt masnit is rátesszük.
Tippek:
Aki nem szereti a marcipánt, elkészítheti a teljes díszítést fondantból is.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?