Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás-mogyorókrémes linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 darab

Hozzávalók

kb. 12-15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróformák (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø és tetszőleges motívumok, kb. 2 cm Ø)

Tésztához:

225 g búzaliszt
75 g őrölt mandula
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Mázhoz:

Díszítéshez:

Ezenkívül:

kb. 250-275 g mogyorókrém, pl. Nutella®
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az őrölt mandulával és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis motívumot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután vékony csíkokban a kiszúrt linzerekre csorgatjuk. Megszórjuk a dekorcukorral, és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni a tortabevonót.

A motívum nélküli linzereket megkenjük mogyorókrémmel, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.

Tipp:

A linzereket őrölt törökmogyoróval vagy dióval is elkészíthetjük.
Mandulás-mogyorókrémes linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!