Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lumumba

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 pohár
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 pohár elkészítéséhez

4 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 l tej
4 evőkanál cukor
8 evőkanál rum

Ezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
apróra vágott mályvacukor vagy mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Lumumba hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kakaóport egy kis tejjel habverővel összekeverjük. A maradék tejet és a cukrot edényben felforraljuk. A megkevert kakaóport belekeverjük és az egészet felforraljuk. A rumot belekeverjük.

Elkészítés:

A tejszínt és a vanillincukrot keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A csokoládéitalt kelyhekbe töltjük. A Lumumba tetejére a tejszínt evőkanállal rátesszük, és mályvacukorral megszórjuk.

Tipp:

Rum helyett a csokoládéital Amaretto-val is nagyon ízletes a Lumumba.
Alkoholmentes variációjába rumaromát tegyünk.
Lumumba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!