Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lumumba

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 pohár
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 pohár elkészítéséhez

4 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 l tej
4 evőkanál cukor
8 evőkanál rum

Ezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
apróra vágott mályvacukor vagy mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Lumumba hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kakaóport egy kis tejjel habverővel összekeverjük. A maradék tejet és a cukrot edényben felforraljuk. A megkevert kakaóport belekeverjük és az egészet felforraljuk. A rumot belekeverjük.

Elkészítés:

A tejszínt és a vanillincukrot keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A csokoládéitalt kelyhekbe töltjük. A Lumumba tetejére a tejszínt evőkanállal rátesszük, és mályvacukorral megszórjuk.

Tipp:

Rum helyett a csokoládéital Amaretto-val is nagyon ízletes a Lumumba.
Alkoholmentes variációjába rumaromát tegyünk.
Lumumba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!