
Mangó-chutney



Hozzávalók
800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
100 g cukor
kevés só
Elkészítés
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.

Kedvencnek jelölöm

Mangó-chutney
Hozzávalók
kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez
800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
100 g cukor
kevés só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?