Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó-chutney

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez

800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
100 g cukor
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.
A Mangó-chutney kiválóan illik  avegán, vegetariánus és a hagyományos magyar konyha fogásaihoz is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!