Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsire helyezzük a muffinpapírokat. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. A csokidarabkák felét (a doboz tartalmazza) félretesszük, a többit az előkészített marcipánnal együtt belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk, majd a muffinok tetejét megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt Dr. Oetker Csokis Muffin alapporral is elkészíthetjük.
A Marcipános muffin csokidarabokkal vagy ízlés szerint krémmel díszíthető édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!