
Bagoly-muffinok



Hozzávalók
Muffinforma (12-es)
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A csokoládédarabokat egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához.
A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, majd a muffinformát a sütő közepébe lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel zöldre színezzük. A zöld marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly testének kiszúrunk kb. 12 tallért (4 cm Ø), és az egyik oldalán a kerek kiszúróval tojásformát szúrunk ki. 50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. A piros marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly szárnyainak kiszúrunk az egyik tallérból 4 tojásformát (1. kép). A csőröknek kis háromszögeket vágunk ki. A megmaradt marcipánmasszát összegyúrjuk a megmaradt átszitált porcukorral, és négy részre osztjuk. Az egyik negyedet összegyúrjuk a kakaóval. A kis marcipántetőknek a világos marcipánból kb. 12 tallért (6 cm Ø) szúrunk ki. A szemeknek és a lábaknak sima díszítőcsővel kis tallérokat szúrunk ki vagy kis golyókat formázunk, és ezeket a kezünkkel ellapítjuk. A lábaknak a tallérokat egyszer elfelezzük.
Először a világos marcipántetőket ragasztjuk világos dekortollal a muffinokra, majd a bagoly testét és a többi részt ragasztjuk rá világos dekortollal, végül a sötét dekortollal megrajzoljuk a szemek pupilláit (2. kép). A megmaradt kakaós marcipánból tetszés szerint modellezhetünk ágakat vagy a sötét dekortollal rajzolhatunk is ágakat a muffinokra.
Tipp:




Bagoly-muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinforma (12-es)
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A csokoládédarabokat egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához.
A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, majd a muffinformát a sütő közepébe lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel zöldre színezzük. A zöld marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly testének kiszúrunk kb. 12 tallért (4 cm Ø), és az egyik oldalán a kerek kiszúróval tojásformát szúrunk ki. 50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. A piros marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly szárnyainak kiszúrunk az egyik tallérból 4 tojásformát (1. kép). A csőröknek kis háromszögeket vágunk ki. A megmaradt marcipánmasszát összegyúrjuk a megmaradt átszitált porcukorral, és négy részre osztjuk. Az egyik negyedet összegyúrjuk a kakaóval. A kis marcipántetőknek a világos marcipánból kb. 12 tallért (6 cm Ø) szúrunk ki. A szemeknek és a lábaknak sima díszítőcsővel kis tallérokat szúrunk ki vagy kis golyókat formázunk, és ezeket a kezünkkel ellapítjuk. A lábaknak a tallérokat egyszer elfelezzük.
Először a világos marcipántetőket ragasztjuk világos dekortollal a muffinokra, majd a bagoly testét és a többi részt ragasztjuk rá világos dekortollal, végül a sötét dekortollal megrajzoljuk a szemek pupilláit (2. kép). A megmaradt kakaós marcipánból tetszés szerint modellezhetünk ágakat vagy a sötét dekortollal rajzolhatunk is ágakat a muffinokra.
Tipp:



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?