Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagoly-muffinok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinforma (12-es)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
125 ml tej

Díszítéshez:

kb. 5 evőkanál porcukor
ételszínezék, zöld és piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírt a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A csokoládédarabokat egy spatulával egyenletesen keverjük a masszához.
A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban, majd a muffinformát a sütő közepébe lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel zöldre színezzük. A zöld marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly testének kiszúrunk kb. 12 tallért (4 cm Ø), és az egyik oldalán a kerek kiszúróval tojásformát szúrunk ki. 50 g marcipánmasszát kb. ½ evőkanál porcukorral összegyúrunk, és ételszínezékkel pirosra színezzük. A piros marcipánt felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. A bagoly szárnyainak kiszúrunk az egyik tallérból 4 tojásformát (1. kép). A csőröknek kis háromszögeket vágunk ki. A megmaradt marcipánmasszát összegyúrjuk a megmaradt átszitált porcukorral, és négy részre osztjuk. Az egyik negyedet összegyúrjuk a kakaóval. A kis marcipántetőknek a világos marcipánból kb. 12 tallért (6 cm Ø) szúrunk ki. A szemeknek és a lábaknak sima díszítőcsővel kis tallérokat szúrunk ki vagy kis golyókat formázunk, és ezeket a kezünkkel ellapítjuk. A lábaknak a tallérokat egyszer elfelezzük.

Először a világos marcipántetőket ragasztjuk világos dekortollal a muffinokra, majd a bagoly testét és a többi részt ragasztjuk rá világos dekortollal, végül a sötét dekortollal megrajzoljuk a szemek pupilláit (2. kép). A megmaradt kakaós marcipánból tetszés szerint modellezhetünk ágakat vagy a sötét dekortollal rajzolhatunk is ágakat a muffinokra.

Tipp:

Tetszés szerint piros vagy barna marcipánbaglyokat is készíthetünk.
Bagoly-muffinok Bagoly-muffinok Bagoly-muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!