Meggyes márványkuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Kevert tésztához:
350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett)
225 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
4 db tojás (M-es)
300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
kb. 3 evőkanál tej
Ezenkívül:
15 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
15 g cukor
kb. 2 evőkanál tej
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel megszórjuk. A meggyet egy szitán jól lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, keverés közben, amíg egy kötött massza nem lesz belőle. Minden tojást kb. ½ percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd felváltva a tejjel 2 adagban rövid ideig közepes sebességgel keverjük hozzá a masszához.
A tészta kb. 2/3-át öntsük a formába, és szórjuk rá a meggybefőtt felét. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, keverjük hozzá a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a maradék világos tésztához. A sötét tésztát a meggyen osszuk el és a maradék meggyet szórjuk rá. Villával spirál alakban áthúzzuk a tésztarétegeken, hogy márványos mintázat keletkezzen. A formát tegyük a sütő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki és tegyük egy süteményrácsra kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel. A mázat öntsük márványtorta tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, keverés közben, amíg egy kötött massza nem lesz belőle. Minden tojást kb. ½ percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd felváltva a tejjel 2 adagban rövid ideig közepes sebességgel keverjük hozzá a masszához.
A tészta kb. 2/3-át öntsük a formába, és szórjuk rá a meggybefőtt felét. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, keverjük hozzá a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a maradék világos tésztához. A sötét tésztát a meggyen osszuk el és a maradék meggyet szórjuk rá. Villával spirál alakban áthúzzuk a tésztarétegeken, hogy márványos mintázat keletkezzen. A formát tegyük a sütő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki és tegyük egy süteményrácsra kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel. A mázat öntsük márványtorta tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes márványkuglóf
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 22 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Kevert tésztához:
350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett)
225 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
4 db tojás (M-es)
300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
kb. 3 evőkanál tej
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel megszórjuk. A meggyet egy szitán jól lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, keverés közben, amíg egy kötött massza nem lesz belőle. Minden tojást kb. ½ percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd felváltva a tejjel 2 adagban rövid ideig közepes sebességgel keverjük hozzá a masszához.
A tészta kb. 2/3-át öntsük a formába, és szórjuk rá a meggybefőtt felét. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, keverjük hozzá a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a maradék világos tésztához. A sötét tésztát a meggyen osszuk el és a maradék meggyet szórjuk rá. Villával spirál alakban áthúzzuk a tésztarétegeken, hogy márványos mintázat keletkezzen. A formát tegyük a sütő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki és tegyük egy süteményrácsra kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel. A mázat öntsük márványtorta tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, keverés közben, amíg egy kötött massza nem lesz belőle. Minden tojást kb. ½ percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd felváltva a tejjel 2 adagban rövid ideig közepes sebességgel keverjük hozzá a masszához.
A tészta kb. 2/3-át öntsük a formába, és szórjuk rá a meggybefőtt felét. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, keverjük hozzá a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a maradék világos tésztához. A sötét tésztát a meggyen osszuk el és a maradék meggyet szórjuk rá. Villával spirál alakban áthúzzuk a tésztarétegeken, hogy márványos mintázat keletkezzen. A formát tegyük a sütő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki és tegyük egy süteményrácsra kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel. A mázat öntsük márványtorta tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?