Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes márványkuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Kevert tésztához:

350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetett)
225 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
4 db tojás (M-es)
300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
kb. 3 evőkanál tej

Ezenkívül:

15 g cukor
kb. 2 evőkanál tej

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel megszórjuk. A meggyet egy szitán jól lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, keverés közben, amíg egy kötött massza nem lesz belőle. Minden tojást kb. ½ percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd felváltva a tejjel 2 adagban rövid ideig közepes sebességgel keverjük hozzá a masszához.

A tészta kb. 2/3-át öntsük a formába, és szórjuk rá a meggybefőtt felét. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, keverjük hozzá a cukrot és a tejet, majd adjuk hozzá a maradék világos tésztához. A sötét tésztát a meggyen osszuk el és a maradék meggyet szórjuk rá. Villával spirál alakban áthúzzuk a tésztarétegeken, hogy márványos mintázat keletkezzen. A formát tegyük a sütő alsó rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki és tegyük egy süteményrácsra kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel. A mázat öntsük márványtorta tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
Meggyes márványkuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!