Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kuglóf Baileys-zel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Diós kuglóf Baileys-zel

Tésztához:

100 g durvára őrölt dió
1 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
4 tojás (közepes méretű)
180 g porcukor
250 g margarin
125 ml Baileys
200 g búzaliszt
60 g étcsokoládé

Díszítéshez:

porcukor

Ezenkívül:

kevés Rama
kevés búzaliszt

Elkészítés

A Diós kuglóf Baileys-zel elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Diós kuglóf Baileys-zel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!