Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kuglóf Baileys-zel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

100 g durvára őrölt dió
1 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
4 darab tojás (közepes méretű)
180 g porcukor
250 g margarin
125 ml Baileys
200 g búzaliszt
60 g étcsokoládé

Díszítéshez:

porcukor

Ezenkívül:

kevés Rama
kevés búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Diós kuglóf Baileys-zel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük el.

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Tippek

A Diós kuglóf Baileys-zel tovább variálható, ha a tésztájába mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, diót, mogyorót keverünk, és/vagy egy csipetnyi fajhéjjal tesszük még "karácsonyibbá" az ízvilágát.
A Diós kuglóf Baileys-zel gazdagított sütemény, igazi karácsonyi kuglóf különlegesség.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!