Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhecske torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin

Sárgabarack töltelékhez:

480 g sárgabarack félbevágva (lecsöpögtetett súly)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Díszítéshez:

némi szeletelt mandula
vicces cukor szemek (helyette esetleg Dr. Oetker Dekor Toll színes)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.

Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.

Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.

Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.
Méhecske torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!