
Méhecske torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Sárgabarack töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.
Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.


Méhecske torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Sárgabarack töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.
Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?