Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhecske torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin

Sárgabarack töltelékhez:

480 g sárgabarack félbevágva (lecsöpögtetett súly)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Díszítéshez:

némi szeletelt mandula
vicces cukor szemek (helyette esetleg Dr. Oetker Dekor Toll színes)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.

Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.

Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.

Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.
Méhecske torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!