Marcipános csokoládétorta
Hozzávalók
Tésztához:
                                        30 g Rama
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        400 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        kb. 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 1 púpos teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés.
                                    Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg krémes állagú lesz, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a konyhai robotgép alacsony fokozatán a masszához keverjük. Végül a margarinos marcipán masszát is a tésztához adjuk. A tésztát a kapcsos sütőformában (18 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.
                            A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.
Tipp:
                                    A torta lefagyasztható.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Marcipános csokoládétorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
                                        30 g Rama
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        400 ml hideg tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        kb. 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 1 púpos teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés.
                                    Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg krémes állagú lesz, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a konyhai robotgép alacsony fokozatán a masszához keverjük. Végül a margarinos marcipán masszát is a tésztához adjuk. A tésztát a kapcsos sütőformában (18 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.
                            A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.
Tipp:
                                    A torta lefagyasztható.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?