Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános csokoládétorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet Marcipános csokoládétorta

Tésztához:

30 g Rama
2 darab tojás (közepes méretű)
50 g cukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 ml hideg tej
4 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Ezenkívül:

kb. 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Díszítéshez:

kb. 1 púpos teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Elkészítés

A Marcipános csokoládétorta elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés.

Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg krémes állagú lesz, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a konyhai robotgép alacsony fokozatán a masszához keverjük. Végül a margarinos marcipán masszát is a tésztához adjuk. A tésztát a kapcsos sütőformában (18 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.

Tipp:

A torta lefagyasztható.
Marcipános csokoládétorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!