
Mennyei vaníliás-meggyes desszert



Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula
Elkészítés
Elkészítés:
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
Tippek
a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.

Kedvencnek jelölöm

Mennyei vaníliás-meggyes desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
Tippek
a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?