Mennyei vaníliás-meggyes desszert
Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula
Elkészítés
Elkészítés:
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
Tippek
a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Mennyei vaníliás-meggyes desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.
A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.
Tippek
a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?