Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mennyei vaníliás-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.

A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.

Tippek

a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrémként vagy desszertes tányérban is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!