Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mennyei vaníliás-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.

A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.

Tippek

a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrémként vagy desszertes tányérban is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!