Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rákóczi túrós palacsintatorony

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej

Töltelékhez:

350 g félzsíros túró
50 g tejföl (20%-os)
50 g porcukor
kb. 4-6 evőkanál sárgabaracklekvár

Sütéshez:

némi margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.

Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.

Tipp:

Sárgabaracklekvár helyett jól lecsepegtetett, vékony csíkokra vagy kis kockákra vágott sárgabarackbefőttet is használhatunk.
Rákóczi túrós palacsintatorony

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!