Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes puszedli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
120 g porcukor
60 g méz
60 g margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék

Tetejére:

1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 150 g porcukor
pár csepp citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mézet és a margarint lassú tűz felett összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.

Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.

Tipp:

A mázzal a puszedliket ízlés szerint teljesen bevonhatjuk.
Mézes puszedli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!