
Mézes puszedli



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
Tipp:


Mézes puszedli
Hozzávalók
kb. 22-25 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?