Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes puszedli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
120 g porcukor
60 g méz
60 g margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál mézeskalács ízű fűszerkeverék

Tetejére:

1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 150 g porcukor
pár csepp citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mézet és a margarint lassú tűz felett összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mézes-margarinos keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton puha, kissé ragacsos tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakára (vagy legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.

Másnap a tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egymástól kellő távolságban a gombócokat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a puszedliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A puszedliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a tojásfehérjét habüstbe tesszük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. A habüstöt vízgőz fölé helyezzük, és habverővel sűrűre és fényesre verjük a masszát. A kihűlt puszedliket beleforgatjuk éppen annyira, hogy márványosak legyenek, majd rácsra téve hagyjuk megkeményedni a mázat.

Tipp:

A mázzal a puszedliket ízlés szerint teljesen bevonhatjuk.
Mézes puszedli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!