Mézesfűszeres-almás sütemény Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőpapír vagy szilikonforma (kb. 18x18 cm)
Tésztához:
kb. 175-200 g alma
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A Creme VEGA-t keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet, az Airfryer sütőport és a mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük. Végül az almakockákat spatulával a tésztához forgatjuk, majd a masszát a sütőpapírral bélelt Airfryer kosárba vagy a szilikonformába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük az Airfryerből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a sütőpapírt (vagy kivesszük a formából), és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
A Creme VEGA-t keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet, az Airfryer sütőport és a mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük. Végül az almakockákat spatulával a tésztához forgatjuk, majd a masszát a sütőpapírral bélelt Airfryer kosárba vagy a szilikonformába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük az Airfryerből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a sütőpapírt (vagy kivesszük a formából), és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Keményebb húsú körtével is kipróbálhatjuk a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Mézesfűszeres-almás sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 6 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőpapír vagy szilikonforma (kb. 18x18 cm)
Tésztához:
kb. 175-200 g alma
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (5,5 g)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A Creme VEGA-t keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet, az Airfryer sütőport és a mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük. Végül az almakockákat spatulával a tésztához forgatjuk, majd a masszát a sütőpapírral bélelt Airfryer kosárba vagy a szilikonformába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük az Airfryerből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a sütőpapírt (vagy kivesszük a formából), és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
A Creme VEGA-t keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokat, és belekeverjük kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. A lisztet, az Airfryer sütőport és a mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverjük, és közepes fokozaton, röviden a tésztához keverjük. Végül az almakockákat spatulával a tésztához forgatjuk, majd a masszát a sütőpapírral bélelt Airfryer kosárba vagy a szilikonformába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük az Airfryerből, 10 percet hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a sütőpapírt (vagy kivesszük a formából), és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Keményebb húsú körtével is kipróbálhatjuk a süteményt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?