Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács krémes karácsonyi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 ek víz

Krém:

25 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
mézeskalács fűszerkeverék
apróra tört mézeskalács
1 narancs reszelt héja
fél liter tej
5 ek liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az öt kanál lisztet fél liter tejben csomómentesre keverek, és sűrű pépnek megfőzöm, majd kevergetve kihűtöm.

Elkészítés

Hagyományos, vizes piskótát sütök a 3 tojásból.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.
Mézeskalács krémes karácsonyi torta Mézeskalács krémes karácsonyi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!