Mézeskalács krémes karácsonyi torta
Hozzávalók
Tészta:
3 tojás
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 ek víz
Krém:
25 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
mézeskalács fűszerkeverék
1ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
apróra tört mézeskalács
1 narancs reszelt héja
fél liter tej
5 ek liszt
Elkészítés
Előkészítés
Az öt kanál lisztet fél liter tejben csomómentesre keverek, és sűrű pépnek megfőzöm, majd kevergetve kihűtöm.
Elkészítés
Hagyományos, vizes piskótát sütök a 3 tojásból.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalács krémes karácsonyi torta
Hozzávalók
Krém:
25 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
mézeskalács fűszerkeverék
apróra tört mézeskalács
1 narancs reszelt héja
fél liter tej
5 ek liszt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az öt kanál lisztet fél liter tejben csomómentesre keverek, és sűrű pépnek megfőzöm, majd kevergetve kihűtöm.
Elkészítés
Hagyományos, vizes piskótát sütök a 3 tojásból.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?