Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g nádcukor
50 g mandulapálcika (durvára szeletelt mandula)
50 g étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étcsokoládét felaprítjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig eltarthatók.
Mandulás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!