Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab Mandulás keksz

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g nádcukor
50 g mandulapálcika (durvára szeletelt mandula)
50 g étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál tej

Elkészítés

A Mandulás keksz elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

Az étcsokoládét felaprítjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig eltarthatók.
Mandulás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!