Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g nádcukor
50 g mandulapálcika (durvára szeletelt mandula)
50 g étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étcsokoládét felaprítjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig eltarthatók.
Mandulás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!