Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rénszarvas muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
3 tojás (közepes méretű)
175 ml olaj
100 g csokoládé

Díszítés:

2-3 csomag Dr. Oetker Marcipán (300-450 g)
némi színes cukorka

Ezenkívül:

24 fogpiszkáló

Elkészítés

Előkészítés:

A muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcián masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk.

Tipp:

A marcipánt dekor toll segítségével ragasztjuk fel a muffinra.
Rénszarvas muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!