Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rénszarvas muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
3 darab tojás (közepes méretű)
175 ml olaj
100 g csokoládé

Díszítés:

2-3 csomag Dr. Oetker Marcipán (300-450 g)
némi színes cukorka

Ezenkívül:

24 fogpiszkáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Rénszarvas muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a Rénszarvas muffin süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcipán masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk a Rénszarvas muffin süteménynek.

Tipp:

A marcipánt dekor toll segítségével ragasztjuk fel a Rénszarvas muffin süteményre.
A Rénszarvas muffin ünnepi sütemény a terített asztal díszeként és kísérőajándékként is nagyszerű.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!