
Mini partihamburgerek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Húspogácsákhoz:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejes zsiradékot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 14 egyforma darabra vágjuk. A darabokat egyesével kigömbölygetjük, és zsemléket formázunk belőlük. A zsemléket az előkészített tepsiben, egymástól legalább 2-3 cm-re helyezzük el, a tetejüket kicsit lenyomkodjuk, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojást a tejjel összekeverjük, ecsettel megkenjük vele a zsemlék tetejét és megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Húspogácsák:
A darált húst keverőtálba tesszük, megborsozzuk, összegyúrjuk, és 14 darab egyenlő méretű, laposabb húspogácsát formázunk belőle. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, közben mindkét oldalukat megsózzuk.
Összeállítás:
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalaikat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük majonézzel. Megtöltjük salátalevelekkel, egy-egy húspogácsával és sajtszelettel, paradicsom-, hagyma- és uborkakarikákkal, valamint egy kevés ketchuppel.
Tipp:


Mini partihamburgerek
Hozzávalók
14 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Húspogácsákhoz:
Összeállításhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejes zsiradékot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 14 egyforma darabra vágjuk. A darabokat egyesével kigömbölygetjük, és zsemléket formázunk belőlük. A zsemléket az előkészített tepsiben, egymástól legalább 2-3 cm-re helyezzük el, a tetejüket kicsit lenyomkodjuk, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojást a tejjel összekeverjük, ecsettel megkenjük vele a zsemlék tetejét és megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Húspogácsák:
A darált húst keverőtálba tesszük, megborsozzuk, összegyúrjuk, és 14 darab egyenlő méretű, laposabb húspogácsát formázunk belőle. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, közben mindkét oldalukat megsózzuk.
Összeállítás:
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalaikat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük majonézzel. Megtöltjük salátalevelekkel, egy-egy húspogácsával és sajtszelettel, paradicsom-, hagyma- és uborkakarikákkal, valamint egy kevés ketchuppel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?