Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini partihamburgerek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

14 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

270 ml tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
30 g cukor
10 g só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

szezámmag

Húspogácsákhoz:

1000 g darált marhahús
őrölt fekete bors
kevés napraforgóolaj

Összeállításhoz:

kb. 4-5 evőkanál majonéz
salátalevelek
14 kis szelet sajt (pl. cheddar)
paradicsomkarikák
lilahagyma-karikák
uborkakarikák (savanyított)
kb. 3-4 evőkanál ketchup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejes zsiradékot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 14 egyforma darabra vágjuk. A darabokat egyesével kigömbölygetjük, és zsemléket formázunk belőlük. A zsemléket az előkészített tepsiben, egymástól legalább 2-3 cm-re helyezzük el, a tetejüket kicsit lenyomkodjuk, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojást a tejjel összekeverjük, ecsettel megkenjük vele a zsemlék tetejét és megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Húspogácsák:
A darált húst keverőtálba tesszük, megborsozzuk, összegyúrjuk, és 14 darab egyenlő méretű, laposabb húspogácsát formázunk belőle. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, közben mindkét oldalukat megsózzuk.

Összeállítás:
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalaikat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük majonézzel. Megtöltjük salátalevelekkel, egy-egy húspogácsával és sajtszelettel, paradicsom-, hagyma- és uborkakarikákkal, valamint egy kevés ketchuppel.

Tipp:

A kihűlt zsemlék fagyaszthatók.
A Mini partihamburgerek sós jellegű kelt tésztából készült vendégváró falatok.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!