Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini partihamburgerek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

14 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

270 ml tej
50 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
30 g cukor
10 g só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

szezámmag

Húspogácsákhoz:

1000 g darált marhahús
őrölt fekete bors
kevés napraforgóolaj

Összeállításhoz:

kb. 4-5 evőkanál majonéz
salátalevelek
14 kis szelet sajt (pl. cheddar)
paradicsomkarikák
lilahagyma-karikák
uborkakarikák (savanyított)
kb. 3-4 evőkanál ketchup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejes zsiradékot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 14 egyforma darabra vágjuk. A darabokat egyesével kigömbölygetjük, és zsemléket formázunk belőlük. A zsemléket az előkészített tepsiben, egymástól legalább 2-3 cm-re helyezzük el, a tetejüket kicsit lenyomkodjuk, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojást a tejjel összekeverjük, ecsettel megkenjük vele a zsemlék tetejét és megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Húspogácsák:
A darált húst keverőtálba tesszük, megborsozzuk, összegyúrjuk, és 14 darab egyenlő méretű, laposabb húspogácsát formázunk belőle. Serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, közben mindkét oldalukat megsózzuk.

Összeállítás:
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalaikat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük majonézzel. Megtöltjük salátalevelekkel, egy-egy húspogácsával és sajtszelettel, paradicsom-, hagyma- és uborkakarikákkal, valamint egy kevés ketchuppel.

Tipp:

A kihűlt zsemlék fagyaszthatók.
A Mini partihamburgerek sós jellegű kelt tésztából készült vendégváró falatok.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!