Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween hot-dogok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35 x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej vagy víz
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 1 evőkanál víz
1 evőkanál tej

Feltéthez:

10 darab bécsi kolbász (amerikai hot dog kolbász)
kb. 250 g paradicsomos ketchup
3 evőkanál pirított hagyma
90 g kockára vágott uborka (lecsepegtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Melegítsük fel a tejet vagy a vizet. Olvasszuk meg benne a vajat vagy margarint. Tegyük a lisztet egy keverőtálba alaposan keverjük hozzá a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a tej-zsír keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spriál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. Közben egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és lisztezett munkafelületen formázzunk egy rudat belőle. Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre. Minden tésztát kb. 15 x 8 cm-es téglalap alakúra formázunk, a rövid oldalakat kissé behajtva, majd a hosszú oldalról tekerjük fel. A tekercseket a hajtással lefelé, sorban helyezzük a tepsire, úgy, hogy minden tésztatekercs között kb. 1 cm távolság maradjon. Takarjuk le ismét, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Verjük fel a tojássárgáját a vízzel. Kenjük meg a keverékkel a hot dog kifliket, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kifliket.

Sütési idő: 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Az ujjkörmökhöz egy vágással távolítsunk el egy kis bőrt az oldalán a kolbászról, hogy úgy nézzen ki, mint egy köröm. Vágjunk 5 keresztmetszetet minden kolbászba úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha „ráncok” lennének - 3 vágás egymástól kb. 3 mm távolságra. Minden kolbász alsó harmadában vágjunk egy vágást közvetlenül a köröm alatt. Melegítsük a kolbászokat forró vízben néhány percig.

Vágjuk be minden kifli egyik hosszú oldalát. Kenjük meg az alját ketchuppal. Szórjuk rá az uborkakockákat, majd helyezzük rá a meleg „kolbászujjakat”. Szórjuk meg sült hagymával és locsoljuk meg a hot-dogokat egy kis ketcuppal, mintha vérfröccsenések lennének. Óvatosan nyomjuk össze a hot dog kifliket, és tálaljuk a halloweeni hot-dogokat.

Tippek:

A különösen hátborzongató kinézet érdekében szúrjon egy fél meghámozott egész mandulát a virsliujjba.
A hot dog kifli lefagyasztható. Ezután egyszerűen csak rövid időre, a megadott sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt süsse újra a hot dog kifliket.
Halloween hot-dogok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!