Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós kuglóf

20 dkg vaj
25 dkg cukor
5 tojás
2 kávéskanál rum
1 csipet fahéj
18 dkg őrölt mogyoró
12 dkg liszt
10 dkg reszelt étcsokoládé

tetejére:

Mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverése 150 fok, gázsütő 2. fokozat).

Elkészítés

A mogyoró és a csokireszelék kivételével a hozzávalókat gépi habverővel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót és a csokit is. A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük. Kb. 1 óráig sütjük. Kihűlés után csokimázzal bevonjuk. majd mandula darabkával megszórjuk.
Mogyorós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!