Mogyoróvajas datolyagolyók
Hozzávalók
Mogyoróvajas datolyagolyókhoz:
250 g aszalt, magozott datolya
100 g lágy mogyoróvaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillin Zero
kb. 50 g zabpehely
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
némi kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A zabpelyhet finomra őröljük.
Elkészítés:
A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és a mogyoróvajjal, valamint a vanillincukorral összetörjük. A masszát áttesszük egy keverőtálba, apránként hozzáadjuk a zabpelyhet és összegyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, ezeket tetszés szerint meghempergethetjük kakaóporban vagy kókuszreszelékben. Tálalásig hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Ha túl kemény a datolya, tegyük hőálló tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk állni 10 percet, majd szűrjük le, és a szűrőn keresztül óvatosan nyomkodjuk ki.
Kedvencnek jelölöm
Mogyoróvajas datolyagolyók
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Mogyoróvajas datolyagolyókhoz:
250 g aszalt, magozott datolya
100 g lágy mogyoróvaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillin Zero
kb. 50 g zabpehely
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zabpelyhet finomra őröljük.
Elkészítés:
A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és a mogyoróvajjal, valamint a vanillincukorral összetörjük. A masszát áttesszük egy keverőtálba, apránként hozzáadjuk a zabpelyhet és összegyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, ezeket tetszés szerint meghempergethetjük kakaóporban vagy kókuszreszelékben. Tálalásig hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Ha túl kemény a datolya, tegyük hőálló tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk állni 10 percet, majd szűrjük le, és a szűrőn keresztül óvatosan nyomkodjuk ki.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?