Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoróvajas datolyagolyók

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Mogyoróvajas datolyagolyókhoz:

250 g aszalt, magozott datolya
100 g lágy mogyoróvaj
kb. 50 g zabpehely

Díszítéshez:

némi kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zabpelyhet finomra őröljük.

Elkészítés:

A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és a mogyoróvajjal, valamint a vanillincukorral összetörjük. A masszát áttesszük egy keverőtálba, apránként hozzáadjuk a zabpelyhet és összegyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, ezeket tetszés szerint meghempergethetjük kakaóporban vagy kókuszreszelékben. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Ha túl kemény a datolya, tegyük hőálló tálba, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk állni 10 percet, majd szűrjük le, és a szűrőn keresztül óvatosan nyomkodjuk ki.
Mogyoróvajas datolyagolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!