Brownie-kiflik
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vanillincukorral és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A legmagasabb fokozaton belekeverjük a tojást. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává dagasztjuk. A tasakot szárazra töröljük, röviden átgyúrjuk, és egy kis csücsköt levágunk és a megolvasztott tortabevonóból kb. 25 g-ot (kb. 1 evőkanál) a tésztához keverünk, a maradékot (talpára állítva) félretesszük.
Formázás:
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd 30 cm hosszú hengerré formázzuk az adagokat, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk, majd kiflivé formázzuk. A kifliket a tepsibe tesszük, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A vizet kis edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tortabevonó tasakot állítva belehelyezzük és ismét felolvasztjuk. A tasakot szárazra töröljük és a tortabevonót a kiflikre csorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a kifliket kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Brownie-kiflik
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vanillincukorral és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A legmagasabb fokozaton belekeverjük a tojást. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává dagasztjuk. A tasakot szárazra töröljük, röviden átgyúrjuk, és egy kis csücsköt levágunk és a megolvasztott tortabevonóból kb. 25 g-ot (kb. 1 evőkanál) a tésztához keverünk, a maradékot (talpára állítva) félretesszük.
Formázás:
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd 30 cm hosszú hengerré formázzuk az adagokat, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk, majd kiflivé formázzuk. A kifliket a tepsibe tesszük, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 6-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A vizet kis edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tortabevonó tasakot állítva belehelyezzük és ismét felolvasztjuk. A tasakot szárazra töröljük és a tortabevonót a kiflikre csorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a kifliket kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?