Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brownie-kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tortabevonót a tasakon jelzett utasítás szerint felolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat a cukorral, a vanillincukorral és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A legmagasabb fokozaton belekeverjük a tojást. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává dagasztjuk. A tasakot szárazra töröljük, röviden átgyúrjuk, és egy kis csücsköt levágunk és a megolvasztott tortabevonóból kb. 25 g-ot (kb. 1 evőkanál) a tésztához keverünk, a maradékot (talpára állítva) félretesszük.

Formázás:
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd 30 cm hosszú hengerré formázzuk az adagokat, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk, majd kiflivé formázzuk. A kifliket a tepsibe tesszük, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A vizet kis edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tortabevonó tasakot állítva belehelyezzük és ismét felolvasztjuk. A tasakot szárazra töröljük és a tortabevonót a kiflikre csorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A brownie-kiflik nagyon ízletesek Dr. Oetker Ét prémium Tortabevonóval is.
Jól záró dobozban a kifliket kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Brownie-kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!