Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brownie-kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tortabevonót a tasakon jelzett utasítás szerint felolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat a cukorral, a vanillincukorral és a sóval keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A legmagasabb fokozaton belekeverjük a tojást. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává dagasztjuk. A tasakot szárazra töröljük, röviden átgyúrjuk, és egy kis csücsköt levágunk és a megolvasztott tortabevonóból kb. 25 g-ot (kb. 1 evőkanál) a tésztához keverünk, a maradékot (talpára állítva) félretesszük.

Formázás:
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd 30 cm hosszú hengerré formázzuk az adagokat, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk, majd kiflivé formázzuk. A kifliket a tepsibe tesszük, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A vizet kis edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tortabevonó tasakot állítva belehelyezzük és ismét felolvasztjuk. A tasakot szárazra töröljük és a tortabevonót a kiflikre csorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A brownie-kiflik nagyon ízletesek Dr. Oetker Ét prémium Tortabevonóval is.
Jól záró dobozban a kifliket kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Brownie-kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!