Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoróvajas sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához kb. 22 cm Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

200 g zabkeksz
100 g vaj vagy margarin

Krémhez:

250 g mascarpone
200 g lágy mogyoróvaj
100 g porcukor
400 ml hideg habtejszín

Mázhoz:

50 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 30-40 g mogyoróvaj
némi sótlan földimogyoró

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A mascarponét, a lágy mogyoróvajat és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a habtejszínt, simára keverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.



Díszítés:



A mogyoróvajat megolvasztjuk alacsony hőfokon, egy kis lábasban vagy mikrohullámú sütőben. Fagyasztó tasakba töltjük, a tasak egyik sarkát levágjuk, majd vékony csíkokban a torta tetejére csorgatjuk. A földimogyorót durvára vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta szélét, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.

Tipp:

A tortaalapot zabkeksz helyett vajas vagy karamellás kekszből is elkészíthetjük.
Mogyoróvajas sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!