Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
csipet só
6 csapott evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt

Krém:

0,5 l hulala
0,5 kg túró
cukor és Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
kb. 4-5 cikk narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótát legjobb, ha előző nap kisütöm, úgy könnyebb 3 részre vágni.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.

Tálalás

12 szelet, díszíteni akár narancshéjjal is lehet.

Tárolás

Hűtőben tárolni.

Alternatív elkészítés

Színes cukorkákkal is lehet díszíteni. Mindenki saját fantáziája szerint készítse el. Egyszerű és finom torta.
Narancsos túrótorta Narancsos túrótorta Narancsos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!