Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Desszerthez:

300 g málna
125 g Cantuccini keksz
2 teáskanál hideg eszpresszó vagy erős kávé
3 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

csokoládé roládok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

200 g málnát pürésítsünk a vaníliás cukorral. Durvára törjük össze a cantuccinit, 1 evőkanálnyi morzsát tegyünk félre a díszítéshez. Keverjük össze a kávét/espressót az amarettóval.

Tiramisu krém:
Öntsük a tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze rövid ideig a legkisebb fokozaton konyhai robotgéppel(habverő), majd 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a mascarpone krémsajtot.

Osszuk szét a cantuccini darabokat a desszertes poharak között. Locsoljuk meg a kávé/espresso/amaretto keverékkel.

A málnaszószt halmozzuk a poharakba, majd a maradék málnát szórjuk rá. A tetején osszuk el a tiramisu-krémet, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Díszítés:
Szórjuk meg a desszertet a canutuccini morzsával és a kakaóporral. Díszítsük néhány csokoládé roláddal, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsök tetszés szerint helyettesíthetőek.
Az alkohol nélküli desszerthez az amaretto helyettesíthető néhány csepp keserűmandula aromával.
Kávé nélküli olasz desszerthez az eszpresszót kakaóval helyettesíthetjük.
Olasz desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!