
Olasz desszert



Hozzávalók
Desszerthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tiramisu krém:
Öntsük a tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze rövid ideig a legkisebb fokozaton konyhai robotgéppel(habverő), majd 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a mascarpone krémsajtot.
Osszuk szét a cantuccini darabokat a desszertes poharak között. Locsoljuk meg a kávé/espresso/amaretto keverékkel.
A málnaszószt halmozzuk a poharakba, majd a maradék málnát szórjuk rá. A tetején osszuk el a tiramisu-krémet, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Díszítés:
Szórjuk meg a desszertet a canutuccini morzsával és a kakaóporral. Díszítsük néhány csokoládé roláddal, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
Az alkohol nélküli desszerthez az amaretto helyettesíthető néhány csepp keserűmandula aromával.
Kávé nélküli olasz desszerthez az eszpresszót kakaóval helyettesíthetjük.


Olasz desszert
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Desszerthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tiramisu krém:
Öntsük a tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze rövid ideig a legkisebb fokozaton konyhai robotgéppel(habverő), majd 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a mascarpone krémsajtot.
Osszuk szét a cantuccini darabokat a desszertes poharak között. Locsoljuk meg a kávé/espresso/amaretto keverékkel.
A málnaszószt halmozzuk a poharakba, majd a maradék málnát szórjuk rá. A tetején osszuk el a tiramisu-krémet, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Díszítés:
Szórjuk meg a desszertet a canutuccini morzsával és a kakaóporral. Díszítsük néhány csokoládé roláddal, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
Az alkohol nélküli desszerthez az amaretto helyettesíthető néhány csepp keserűmandula aromával.
Kávé nélküli olasz desszerthez az eszpresszót kakaóval helyettesíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?