Szőlős-pudingos pohárkrém
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Mindkét tasak pudingport a csomagoláson található leírás szerint, de 50 g cukorral és szőlőlével készítjük el. A pudingot tálba tesszük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és 1 perc alatt keverés közben beleszórjuk a tojásba, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén belekeverjük a tojáshabba. Végül óvatosan hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 9 - 11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszlap peremeit késsel óvatosan leválasztjuk. A lapot sütőpapírral együtt a munkafelületre húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A szőlőt megmossuk, és elfelezzük. Kb. 150 g szőlőt a díszítéshez félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A hideg pudingot jól átkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet egyszerhasználatos nyomózsákba töltjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a kekszlapról. Kerek kiszúróval (kb. 4,5 cm Ø) kb. 24-28 tallért szúrunk ki. (A tallérok száma az adagok számától függ.)
Figyelmeztetés: A tallérok mérete egyezzen meg a desszertes tálka méretével. A maradékot tálba morzsoljuk. A kiszúrt tallérok felét kis befőttesüvegekben vagy desszertes poharakban elosztjuk, majd a krém felét beletöltjük. Az elfelezett szőlőt elosztjuk rajta, majd rátesszük a maradék tallérokat, és a maradék krémet beletöltjük. A morzsával lefedjük, és szőlővel díszítjük. A desszertet legalább 1 órára hideg helyre tesszük.
Tippek:
Tetszés szerint a szétmorzsolt süteménymaradékot bevonatos serpenyőben enyhén meg is piríthatjuk.
A desszertet csak zöld vagy piros szőlővel készítsük el.
A desszertet rétegezhetjük pirított szeletelt mandulával is.
Szőlős-pudingos pohárkrém
Hozzávalók
kb. 10-12 adag elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Mindkét tasak pudingport a csomagoláson található leírás szerint, de 50 g cukorral és szőlőlével készítjük el. A pudingot tálba tesszük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és 1 perc alatt keverés közben beleszórjuk a tojásba, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén belekeverjük a tojáshabba. Végül óvatosan hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 9 - 11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszlap peremeit késsel óvatosan leválasztjuk. A lapot sütőpapírral együtt a munkafelületre húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A szőlőt megmossuk, és elfelezzük. Kb. 150 g szőlőt a díszítéshez félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A hideg pudingot jól átkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet egyszerhasználatos nyomózsákba töltjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a kekszlapról. Kerek kiszúróval (kb. 4,5 cm Ø) kb. 24-28 tallért szúrunk ki. (A tallérok száma az adagok számától függ.)
Figyelmeztetés: A tallérok mérete egyezzen meg a desszertes tálka méretével. A maradékot tálba morzsoljuk. A kiszúrt tallérok felét kis befőttesüvegekben vagy desszertes poharakban elosztjuk, majd a krém felét beletöltjük. Az elfelezett szőlőt elosztjuk rajta, majd rátesszük a maradék tallérokat, és a maradék krémet beletöltjük. A morzsával lefedjük, és szőlővel díszítjük. A desszertet legalább 1 órára hideg helyre tesszük.
Tippek:
Tetszés szerint a szétmorzsolt süteménymaradékot bevonatos serpenyőben enyhén meg is piríthatjuk.
A desszertet csak zöld vagy piros szőlővel készítsük el.
A desszertet rétegezhetjük pirított szeletelt mandulával is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?