![Papagájmuffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31770/papagajmuffin-15454.webp)
Papagájmuffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffinformához 12-es:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához az alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát negyedeljük, és a részeket külön-külön pirosra, sárgára, zöldre színezzük. Lila színárnyalathoz összekeverünk piros és kék ételszínezéket. A tésztát teáskanál segítségével adagokban elosztjuk a muffinfomában. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A krémsajtot kisebb adagokban a felvert tejszínhez keverjük. A krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, és a muffinokra nyomjuk. A muffinokat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt gumicukrokkal díszítjük a muffinokat.
Tipp:
Tetszés szerint a csokilapokat is belekeverhetjük a még nyers tésztába.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Papagájmuffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához 12-es:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához az alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát negyedeljük, és a részeket külön-külön pirosra, sárgára, zöldre színezzük. Lila színárnyalathoz összekeverünk piros és kék ételszínezéket. A tésztát teáskanál segítségével adagokban elosztjuk a muffinfomában. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A krémsajtot kisebb adagokban a felvert tejszínhez keverjük. A krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, és a muffinokra nyomjuk. A muffinokat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt gumicukrokkal díszítjük a muffinokat.
Tipp:
Tetszés szerint a csokilapokat is belekeverhetjük a még nyers tésztába.
![Papagájmuffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31770/papagajmuffin-15454.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?