![Sült almás muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31293/sult-almas-muffin-14788.jpg)
Sült almás muffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A muffin formához (12 darabos):
Tésztához:
Díszítéshez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sült almás muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A muffin formához (12 darabos):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
![Sült almás muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31293/sult-almas-muffin-14788.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?