Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült almás muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffin formához (12 darabos):

kb. 12 darab muffinpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
50 ml tej
125 ml napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 darab közepes alma (kb. 150 g)
50 g mazsola

Díszítéshez:

30 g szeletelt mandula
30 g cukor
néhány mazsola

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
100 ml tej

Elkészítés

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A sütőformákat a muffinsütőbe helyezzük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az alma és a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almakockákat és a mazsolát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin formában. A formát a rácsra, a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

A kész muffinokat kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a mandulát összekeverjük a cukorral, teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg habtejszínt, a tejet és a krémport egy magas falú keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keményre felverjük. A krémet sima csöves nyomózsákba (kb. Ø12 mm) töltjük, és a muffinokra nyomjuk.

Díszítés:
A mandulát és a mazsolát elosztjuk a krémen, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A tésztát ízesíthetjük még kevés őrölt fahéjjal is.

A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Sült almás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!