Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paprikás– sajtos mártogatós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 evőkanál víz
150 ml tej (3,5 % -os)
1 bio zöldcitrom
100 g reszelt Cheddar
80 g Jalapeño (üveges)
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A keményítőt és a vizet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejet főzőedényben közepes tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős vizet, habverővel összekeverjük, és megint felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről.

A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A mártogatós légmentesen lezárva, hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.
A Paprikás– sajtos mártogatós húsételekkel, sajttálakkal, nyers és grillezett zöldségekkel a legfinomabb.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!