Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns cukkinis virágok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab elkészítéséhez

Kelt tésztához:

500 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors
6 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz
1 darab tojásfehérje (közepes méretű)

Töltelékhez:

kb. 350 g cukkini
150 g parmezán
200 g krémsajt
kb. 1 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors
100 g nyers sonka (kockára vágva)
némi friss vagy őrölt kakukkfű

Ezenkívül:

1 darab tojássárgája (közepes méretű)
kb. 1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Pikáns cukkinis virágok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A lisztet, az élesztővel, sóval, borssal elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat, a tojásfehérjét és a langyos vizet, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Töltelék:
A cukkinit megmossuk, lereszeljük és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A parmezánt lereszeljük és 3 evőkanálnyit félreteszünk. A cukkinit, a parmezánt, a krémsajtot, a sót és a borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a kakukkfüvet is. A tésztát egy hengerré formázzuk és 3 részre vágjuk. Mindhárom tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket is 3 részre osztjuk és a lapokat egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük. Egy olló segítségével a hengereket 8 ferde szeletre vágjuk (1. kép) és úgy rakjuk a tepsibe, hogy a szeletek egy virágszirmot formázzanak (2. kép). A tojássárgáját tejjel felverjük és megkenjük vele a virágszirmokat, a félretett parmezánnal és a kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk, majd 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Pikáns cukkinis virágok süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy még melegen tálaljuk.

Tipp:

A Pikáns cukkinis virágok sütemény tésztája lefagyasztható.
A Pikáns cukkinis virágok délután uzsonnának is kiváló. A Pikáns cukkinis virágok süteményt konyhai ollóval vágjuk szeletekre. A Pikáns cukkinis virágok sütemény szeleteiből virágot formázunk a sütőpapíron.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!