
Pico-Balla piskótatekercs



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát 2 részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük. A tészta egyik felét a tepsi hátsó részében elkenjük, a másik adagot egyenletesen elkenjük a tepsi első részében, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 8 - 10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot rögtön leválasztjuk a tepsiről, és egy darab sütőpapírra borítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a zselatin fix-szel és a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéj-at. A tejszínes krémet két részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.
Lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt, és a lapot megfordítjuk. A krémet színek szerint szétválasztva elkenjük a piskótalapon, közben a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A porcukrot és a citromlevet mázzá keverjük, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük (esetleg felosztjuk). A gumicukrot elosztjuk a cukormázon, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. A piskótatekercset tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:


Pico-Balla piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát 2 részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük. A tészta egyik felét a tepsi hátsó részében elkenjük, a másik adagot egyenletesen elkenjük a tepsi első részében, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 8 - 10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot rögtön leválasztjuk a tepsiről, és egy darab sütőpapírra borítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a zselatin fix-szel és a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéj-at. A tejszínes krémet két részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.
Lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt, és a lapot megfordítjuk. A krémet színek szerint szétválasztva elkenjük a piskótalapon, közben a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A porcukrot és a citromlevet mázzá keverjük, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük (esetleg felosztjuk). A gumicukrot elosztjuk a cukormázon, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. A piskótatekercset tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?