Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pico-Balla piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
70 g cukor
80 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
folyékony ételszínezékek

Tejszínes krémhez:

600 ml hideg habtejszín
kb. 50 g cukor
1 citrom leve
folyékony ételszínezékek

Díszítéshez:

kb. 100 g porcukor
1 - 2 evőkanál citromlé
folyékony ételszínezékek
kb. 100 g Haribo Pico-Balla gumicukorka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát 2 részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük. A tészta egyik felét a tepsi hátsó részében elkenjük, a másik adagot egyenletesen elkenjük a tepsi első részében, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 8 - 10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot rögtön leválasztjuk a tepsiről, és egy darab sütőpapírra borítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.

Tejszínes krém:
A tejszínt a zselatin fix-szel és a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéj-at. A tejszínes krémet két részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.

Lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt, és a lapot megfordítjuk. A krémet színek szerint szétválasztva elkenjük a piskótalapon, közben a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A porcukrot és a citromlevet mázzá keverjük, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük (esetleg felosztjuk). A gumicukrot elosztjuk a cukormázon, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. A piskótatekercset tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Porcukormáz nélkül a piskótatekercset elkészíthetjük már előző nap is vagy fagyaszthatjuk is.
A Pico-Balla piskótatekercs ünnepi jellegű sütemény jeles családi napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!